Досвід організації навчального процесу на кафедрі анатомії людини дніпровського державного медичного університету в умовах дистанційної форми навчання

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.26641/1997-9665.2021.3.187-190

Ключові слова:

анатомія людини, дистанційна освіта, успішність, тестування, викладання

Анотація

У даній статті представлена модель проведення заняття та оцінювання з предмету анатомії людини та порівняльний аналіз результативності за умов очної та дистанційної форми освіти та оцінювання на прикладі студентів, які навчаються на кафедрі анатомії людини ДДМУ за спеціальністю «Медицина». Основні принципами та перевагами даної моделі є: 1) комплексність викладання матеріалу та оцінювання, яке охоплює усі засоби навчання та види контролю, а також стандартизація викладання матеріалу; 2) абсолютна рівність та неупередженість контролю за рахунок використання стандартизованих питань при використанні комп’ютерного тестування, а також використання чітких прозорих критеріїв оцінювання; 3) цілодобова доступність до контенту для самопідготовки та самоперевірки, також інформації щодо успішності студентів; 4) можливість рівноцінного використання моделі як в режимі очної так і в режимі дистанційної форми навчання. Таким чином, описана модель відповідає сучасним принципам вищої освіти та може бути запропонована до запровадження у підрозділах вищих навчальних закладів, як за умов очної так і за умов дистанційної форми навчання.

Посилання

Dovhal HV, Dovhal MA, Zharikov MY, Abdul-Ogly LV, Kramar SB. [The system of assessment of students' knowledge at the Department of Human Anatomy of the Dnipropetrovsk Medical Academy of the Ministry of Health of Ukraine]. Bulletin of problems in biology and medicine. 2017;136(2):209-212. Ukrainian.

Holovatskyi AS, Cherkasov VH, Sapin MR, Parakhin AI, Kovalchuk OI. [Human anatomy in three volumes]. Vinnytsia: Nova knyha; 2018. 500 p. Ukrainian.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-12-25

Номер

Розділ

Статті