Особливості викладання курсу гістології студентам іноземного факультету в умовах Болонського процесу

Автор(и)

  • L. A. Romanenko Днепропетровская государственная медицинская академия, Ukraine
  • O. Yu. Pototskaya Днепропетровская государственная медицинская академия, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.26641/1997-9665.2011.1.42-44

Ключові слова:

Болонський процес, іноземні студенти, гістологія

Анотація

З 2005 ро­ку Укра­ї­на бу­ла ін­те­г­ро­ва­на в Бо­лон­сь­кий про­цес. Ме­тою цьо­го про­це­су є ство­рен­ня єди­но­го про­с­то­ру у ви­щій осві­ті в усіх кра­ї­нах Єв­ро­пи. Це вклю­чає ре­фо­р­му­ван­ня осві­т­ніх про­грам для ко­ж­ної ди­с­ци­п­лі­ни, в то­му чи­с­лі гі­с­то­ло­гію. Але ми ма­є­мо вра­хо­ву­ва­ти де­які осо­б­ли­во­с­ті іно­зе­м­них сту­де­н­тів, та­кі як мо­в­ний ба­р’єр, та осо­б­ли­во­с­ті ди­с­ци­п­лі­ни, та­кі як мі­к­ро­с­ко­пі­ч­ний ро­з­мір пре­па­ра­тів. З ці­єї при­чи­ни ми про­по­ну­є­мо мо­ди­фі­ку­ва­ти осві­т­ні про­гра­ми для іно­зе­м­них сту­де­н­тів. Ці мо­ди­фі­ка­ції по­ля­га­ють у ство­рен­ні спе­ці­а­ль­них аль­бо­мів для ма­лю­ван­ня, ме­то­ди­ч­них по­сі­б­ни­ків з ко­ж­ної те­ми, спе­ці­а­лі­зо­ва­ної ба­зи да­них ле­к­цій­но­го ма­те­рі­а­лу у еле­к­т­рон­но­му ва­рі­а­н­ті, ро­з­ро­б­ку де­та­ль­но­го спи­с­ку пи­тань на ко­ж­не прак­ти­ч­не за­нят­тя та за­о­хо­чен­ня по­яс­нен­ня ма­те­рі­а­лу сту­де­н­та­ми один од­но­му. Ці но­во­в­ве­ден­ня до­по­мо­жуть по­ле­г­ши­ти на­вча­ль­ний про­цес для іно­зе­м­них сту­де­н­тів та оп­ти­мі­зу­ють ви­ко­ри­с­тан­ня ча­су прак­ти­ч­них за­нять.

Посилання

Вища освіта України і Болонський процес: Навчальний посібник / За ред. В. Г. Кременя. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2004. – 384 с.

Методичні рекомендації з підготoвки до ліцензійних інтегрованих іспитів «Крок 1» і « Крок 2» (для студентів) / В. Ф. Москаленко, О. П. Яворовський, Я. В. Цехмістер [та ін.]. – Київ – НМУ, 2007. – 14 с.

Підаєв А. В. Болонський процес в Європі / А. В. Підаєв, В. Г. Передерій. — К., 2005. — 187 с.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Статті